Koristame kööki – uksed!

Koristame kööki – Scavolini praktilised ja kiired nõuanded köögikappide ja -sahtliuste puhastamiseks, et köök säilitaks hea väljanägemise ka aastate pärast.

Suvi silitab veel viimast nädalat ning see on ideaalne aeg, et valmistuda mõtetes ja tegudes sügise saabumiseks, kui toas veedetud aeg muutub igapäevaseks. Kuna tänapäeval on köögimööbli maailmas nii palju erinevaid materjale ja viimistlusi, siis panime kokku enda soovitused köökide närvikeskuste – uste – puhastamiseks. Kui tasapinnad näevad lappi iga päev, siis uksed kipuvad unustusse vajuma, kuigi katsume uksi ja käepidemeid tegelikult rohkem, kui töötasapinda.

3, 2, 1… Tähelepanu, valmis, start!

Köögis on alati vett, rasva, plekke ja muud mustust ning isegi kõige tugevamad ja vastupidavamad materjalid vajavad regulaarset puhastamist ja hoolitsust, et säilitada väljanägemine ning mustusthülgavus.

Pea silmas, et sinu parim kaaslane on alati pehme lapp. Meie soovitame mikrofiiberlappe, mille karvakeste eriomadus on haarata mustus kaasa ja see enda külge jätta. Nii ei ole enamus kordadest vaja ka kodukeemiat, sest piisab ainult puhtast veest. Lisaks on mikrofiiberlapp ka kõikide meie poolt toodetud köökide sõber. Nuustikud ja kraapivad lapid jäta kappi peitu.

Roostevabast terasest kapiuksed

Teras on ultra-proffessionaalne materjal, kuid kuidas olla nagu tõeline meisterkokk ja samal ajal hoida teras läikivana ja plekkidevaba nagu uus? Tavaliselt piisab lihtsalt seebist ja veest või õrnatoimelisest nõudepesuvahendist. Kangekaelsemate plekkide puhul soovitame aga kasutada kuuma valge veini äädikat või piiritust. Kindlasti ära unusta äädikas või piiritus rohke veega maha loputada ja seejärel pehme ja kuiva lapi või köögirätikuga kuivatada.

sink

Laminaat- ja melamiinuksed

Tavaliseks melamiin- või laminaatuste puhastamiseks piisab veest ja mikrofiiberlapist. Kui on tõrksamad plekid, siis võib lisada lapile ka törtsu õrnatoimelist nõudepesuvahendist. Kindlasti puhasta pinnad igasugusest pesuainest puhta lapiga ning kuivata kapiuksed, et vesi võimalikest kriimustustest või mikromõradest viimistluspinna alla ei saaks minna.a white shelf with a chair and a chair

Puidust ja spoonitud uksed

Puidust ning spoonitud uste puhul soovitame kasutada ainult pehmet mikrofiiberlappi, mis on tavalise veega niisutatud. Oluline on, et puhastamine toimuks samas suunas, kui on puidukiud. Ristikiudu nühkides võib pind kahjustada saada. Kui aga kapiustel on plekid, mis ei taha üldse välja tulla, siis pane tilk-kaks õrnatoimelist nõudepesuvahendit lapile ning puhasta pind. Kui uks on puhas, siis “loputa” seebist kohta puhta veega niisutatud ja välja väänatud lapiga. Lõpetuseks kuivata oma hinnalised kapiuksed käterätikuga.

a pair of wedding rings on a wooden surface

Lakitud uksed

Me ei väsi ennast kordamast, et mikrofiiberlapid ja puhas vesi on parimad töövahendid uste puhastamisel ja seda ka lakitud uste puhul Kangekaelsete plekkide puhul võib ainult kõrgläikelakiga ustel kasutada ka väga lahjat alkoholilahust.

NB! Selleks, et lakitud ustele (nii mattidele kui kõrgläikega) ei tekiks püsivaid plekke, peab uksed iga kord kohe ära pühkima-kuivatama, kui nad märjaks saavad.

a kitchen with a glass shelf

Klaasuksed

Klaas on väga ilus, kuid õrn materjal. Selleks, et klaauksed säilitaks oma klaari selguse ja läbipaistvuse, pühi neid ainult pehme lapiga või spetsiaalse klaasi jaoks mõeldud mikrofiiberlapiga ning klaasipuhastusvahendiga. Mattpinnaga klaasi jaoks on olemas spetsiaalsed švammid, mis aitavad vältida kriimustuste tekkimist, kuid ei jäta pinnale plekke. Kindlasti ei tohi klaasi puhastada küürimiskreemidega, metallšvammidega ega millegi muu analoogsega, mis võiks klaaspinda kriimustada. Kriimistatud klaaspinda ei ole võimalik taastada ning nühitud pind jääb alatiseks näha. Kindlasti ei tohi kasutada klaasi puhastamiseks ka atsetooni, lahusteid ning ammoniaaki.

Scavolini gets together with Diesel again

Portselankivist uksed

Portselankivi on materjal, mis pakub vägevaid tulemusi vastupidavustestides ja on ülimalt stiilne. Pinna puhastamiseks on parim lahendus kasutada mikrofiiberlappi ja kuuma vett, vajadusel ka pisikest hulka õrna nõudepesuvahendit. Ja nagu varasemalt juba ilmselt meeles, siis puhta niiske lapiga pesuainest puhtaks ja kuiva köögirätikuga kuivaks. Katlakiviplekid ja seebijäägid saab eemaldada valge veini äädikaga või äädika-baasil tehtud puhastusainetega. Kata pind näiteks spreipudeli abiga ühtlaselt äädika või äädika-baasil puhastusainega, jäta seisma paariks minutiks ning loputa puhta veega ja kuivata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga